Möt Tommy

Coach & mental tränare
passionerat nyfiken
personlig utvecklingsnörd
och spänningssökare.

"Under hela mitt liv har jag varit på en resa för att lära mig hur jag skapar det mest spektakulära livet som finns."

Vägen till svaren

Jag har varit på en resa större delen av mitt liv för att utvecklas och skapa det mest fantastiska liv som är möjligt. Det började i mina tidiga tonår, när jag ofta agerade medlare i mina föräldrars konflikter. Samtidigt var jag också väldigt aktiv som idrottare och kämpade för att bli idrottsstjärna. Jag såg hur människor i min omgivning hade vanliga jobb, som de inte verkade tycka särskilt mycket om. På samma gång som jag blev livrädd för att hamna där, bestämde jag mig för att göra allt jag kan för att inte hamna i det hamsterhjulet..

Under åren som gått har mina egna stora frågor varit de frågor som jag tror de flesta kämpar med vid något tillfälle i sina liv; ”Vad vill jag göra med mitt liv?”, ”Hur bygger jag självkänsla och kärlek till mig själv?”, ”Hur förverkligar mitt potential?” och ”Vad kommer göra mig lycklig?”.

För mig blev vägen till svaren på dessa frågor en djupdykning inom bland annat coaching och mental träning. Två metoder jag idag använder för att hjälpa andra till att skapa det mest spektakulära livet som finns för dem.

Det finns många olika sätt jag kan hjälpa dig på, oavsett var du är i din livsresa. Kanske vill du börja med samtal, eller något lättare. Till exempel en av mina onlinekurser, mentala träningsprogram eller mindre e-böcker!

Ladda ner din kopia av Loggboken helt gratis

Öka din mentala styrka, självkänsla och motivation med denna enkla 3-minutersövning.

Utbildning & erfarenhet

19 års erfarenhet av att jobba med människors utveckling.

14 års erfarenhet av att jobba med coaching, mental träning, ledarskap, grupprocesser, utbildning och förändring genom samtal, föreläsningar och i grupper. 

Mångårig erfarenhet av att jobba med kost och fysisk träning.

Över 5000 timmars erfarenhet av coaching & mental träning.

Utbildat och föreläst runt om i Europa på globala organisationer.

Certified Professional Co-Active Coach (CPCC), via Coaches Training Institute (CTI) i London.

Professional Certified Coach (PCC), via International Coach Federation (ICF).

Certified Team Performance Coach (CTPC), via Team Coaching International (TCI) i Amsterdam.

3 år Idrottsvetenskapligt program (inr. ledarskap), via Malmö Universitet.

ORSC Fundamentals Course (Organization and Relationship Systems Coaching) i Amsterdam.

Samtalsmetodik, via Malmö Universitet.

Prestationer & framgångar

Startat och utformat en folkhögskola. 

Startat och drivit ett av Sveriges mest framgångsrika projekt att hjälpa ungdomar (drop-outs) hitta sin drivkraft och riktning i livet.

Mental tränare för idrottare/lag som vunnit EM-Guld, internationella tävlingar, SM-Guld samt två olika historiska svenska rekord.

Tidigare kursledare för mental träning på Golf- och ridsportsgymnasiet Sundsgymnasiet i Vellinge.

Vunnit SM-Guld och SM-Brons som basketspelare i div 1.

Utbildat personal inom svenska innovationssystemet i coaching.

Lite mer personliga saker

Några fler saker som du kanske finner intressant om mig

När jag började mellanstadiet så började jag stamma från ingenstans. Detta hade sin höjdpunkt under mellan- och högstadiet för att sedan bli mindre och mindre ju äldre jag blev. Jag blev livrädd för att prata inför andra, men hamnade ändå gång på gång i situationer där jag talade inför publik. När jag avslutade högskolan och började jobba så var en stor del av mitt jobb att föreläsa. Fy va jobbigt det var, men också väldigt utvecklande!

Större delen av mitt liv har handlat om prestation och resultat. I allt som är viktigt för mig vill jag inte bara grym. Jag vill vara bäst! Jag är en presterare, en perfektionist, och otålig. Det ska hända nu!

Det förklarar också hur hård och orimligt taskig jag varit mot mig själv under alla år. Detta funkade ju bra så länge som allt gick bra. Men samtidigt har jag en historia av låg självkänsla, jämförande med andra och orimliga krav – både personligt och professionellt.

Jag är fortfarande en superpresterare, men jag har lärt mig att det faktist går att prestera och vara supersnäll, superlycklig och supernärvarande i nuet också. Jag kanaliserar idag min presterare till att bli bäst på att inte behöva vara perfekt. Något som faktist leder till större framgångar på alla plan i livet. Detta lär jag ut till andra också.

Jag har aldrig haft något emot att förlora, det gör mig bara mer taggad på att kämpa och vinna nästa gång. Men eftersom jag älskar att skämta och retas med andra, speciellt om jag vinner i något. Då är det bästa som finns lite vänskapligt trash-talk. Det har dock hänt att mina motståndare har ilsknat till vid mer än ett tillfälle.. Oops!

Idag skulle jag klassas som vänsterhänt (i vissa saker) och högerhänt i andra. Men när jag var ung och började skriva så skrev jag med vänster hand tills jag kom till halva pappret, sen bytte jag till höger hand. Jag gjorde samma sak när jag spelade tennis – forehand på vänster sida och forehand på höger sida. Lärare och tränare sa att jag skulle välja en hand och då blev det vänster.

Det blev dock lite konstigt när jag lärde mig kasta boll med höger hand. Då hade jag övat in en kaströrelse med höger hand vilket resulterade i att jag inte kunde serva med vänster. Fram tills att jag slutade med tennis så servade jag alltid med höger och sen bytte till vänster hand. Sen när jag började spela basket så blev jag helt enkelt högerskytt.

De som känner mig väl vet att jag alltid haft stora drömmar. Att jag vill förändra världen är inte heller något jag håller tillbaka. Jag drömmer om att påverka världen på ett sätt som gör att vi alla får lära oss hur viktig vår självkänsla är. Att lita på våra egna förmågor och våga göra det som känns rätt för var och en. En värld där skolan är mer än en plats för att bara ”få godkänt på proven” och där jobb inte längre än ”jobbigt”. 

När vi har nått dit är jag nyfiken på teknologi som löser energi och miljökrisen, teleportering, resa till mars och så vidare….

Ja, vi får väl se vad som hinns med 🙂 

Jag blir anlitad då och då till att hålla utbildningar eller föreläsningar i olika sammanhang. Mina favoritämnen är att prata om flow och hur prestation, självkänsla och lycka hör ihop. Några personliga höjdpunkter har varit när jag varit runt i Europa på mobilspelföretaget King’s (Candy Crush) olika studios. Eller när jag föreläste på en av Barncancerfondens konferenser. 

Jepp, det stämmer. Jag har av och till hållit mig från att äta kött. Jag känner att jag lägger mer fokus på bra och näringsrika livsmedel när jag inte fokuserar på kött.

Jag älskar att skapa saker. Oavsett om det handlar om idéer och koncept eller visuella saker. Jag vill ofta själv sitta med det grafiska på min hemsida eller andra visuella saker som jag gör. Jag gillar inredning, mode och andra saker som har och göra med design!

Jag har alltid varit nyfiken på livet. Den kicken jag känner när jag lär mig nya saker är en av de härligaste känslorna som finns. Efter att jag tog min första coachutbildning, så gav det mig mersmak och jag fortsätter dyka djupare och djupare. Sen dess har jag både utbildat mig till en Co-Active coach och även skaffat en certifiering inom systemcoaching. Jag är stolt över att varje år titta tillbaka på min process och känna hur lite jag egentligen kunde förra året, men nu börjar jag äntligen få koll på grejer. 

Sen händer såklart samma sak året efter..!

Vad kallas en person som är galen i växter? Växtofil? Jag vet inte, men oavsett så är det ett faktum att jag har någonstans mellan 80-100 växter hemma (ej inräknat sticklingar).

Bläddra till toppen

50% Färdig

Öka din mentala styrka med denna enkla 3-minutersövning.

Fyll i formuläret för att ladda ner loggboken. Denna enkla övning kommer på sikt att göra dig snällare mot dig själv och mer positiv genom att du förändrar strukturen i din hjärna!

*Vi hatar spam och kommer hålla dina uppgifter trygga.

Ladda ner!

Loggboken som hjälper dig bygga mental styrka

...och så mycket mer!