Mental Träning

Sluta oroa dig för din prestation

Lär dig att konsekvent prestera på topp, bli lugnare och ha roligare än någonsin förut.

Mental styrka: Din osynliga muskel

I sportens värld, där varje sekund och varje rörelse räknas, är det lätt att glömma den osynliga spelaren i ekvationen: ditt sinne. Mental träning & coachning är här för att förändra spelreglerna för dig som idrottare. Är pressen och stressen din ständiga skugga? Kämpar du med att hålla huvudet kallt när allt står på spel? Du är inte ensam. Många idrottare stöter på dessa mentala hinder, men det är de som tar itu med dem som står på prispallen i slutet.

Tänk dig ett ögonblick av misslyckande, det där skottet som inte träffade mål eller bollen som slank ur händerna just när det verkligen gällde. Dessa ögonblick kan kännas förödande. Men här är grejen – de är också din guldgruva. Varje misslyckande, varje stund av tvivel är en chans att bygga en starkare, mer resilient version av dig själv.

Traditionell träning skulpterar din kropp och finslipar din teknik, men mental träning är det som fyller dina segel med vind. Utan den är du inte fullt utrustad för att navigera i de stormiga vattnen av konkurrens. Det är dags att se bortom det fysiska. Din mentala styrka är din osynliga muskel, och precis som dina fysiska muskler, behöver den regelbunden träning för att växa.

Våra program i mental prestationsträning för idrottare är designat för att hjälpa dig att:

 • Hålla fokus under tryck och i avgörande ögonblick.
 • Hantera stress och press på ett konstruktivt sätt.
 • Bygga självförtroende som står fast även när oddsen är emot dig.
 • Lära dig av misslyckanden och omvandla dem till stegstenar mot framgång.

Med rätt mental träning kan du frigöra en nivå av prestation du tidigare bara drömt om. Välkommen till en värld där ditt sinne är lika vältränat som din kropp – välkommen till mental styrketräning för idrottare.

The Flow Mindset: En unik Approach

Det är här vår mentala träning kommer in i bilden. Speciellt framtagen för idrottare som du, där vår metod hjälper dig bygga den mentala styrkan och det mindset som du behöver för att bli mentalt ostoppbar – både på och utanför planen. Med hjälp av det senaste inom neurovetenskap, prestationsspsykologi, coaching, filosofi och fysiologi lär du dig på ett konkret och enkelt sätt (utan långtråkiga övningar som inte funkar i praktiken) att kanalisera din potential så du både regelbundet kan prestera på din toppnivå och samtidigt ha roligare än någonsin förut. 

Vårt helhetsfokus ser också till att din mentala träning kan anpassas för just din idrott samtidigt som den skapar positiva förändringar i alla andra delar av ditt liv.

Program för idrottare

För att möta dig precis där du befinner dig i din idrottskarriär

Flow Academy

Främst för idrottare som letar efter ett enkelt sätt att komma igång med världsklassig mental träning. Detta går att kombinera med individuella samtal tillsammans med en av Tommys Flow Mindset Coacher.

Flow Mastery

Världens första fullt omfattande mindsetprogram för idrottare som satsar på eller redan uppnått en professionell karriär och vill få det bästa stödet som finns. Detta 12-månadersprogram genomförs både individuellt och i grupp. Ålder från 18 år och äldre.

Flow Partnership

Detta är ett program för dig som är professionell idrottare och vill ha obegränsat med stöd och samtal under 12 månader som du jobbar personligen med Tommy. Detta program är helt skräddarsytt och exklusivt för en handfull idrottare om året.

Vad är The Flow Mindset?

The Flow Mindset skapades utifrån Tommys frustration över att ha testat och använt olika metoder för att maximera sin potential och framgång i alla delar av livet under 15 års tid. Det var alltid samma visa, han hittade något som verkade vara bra och det fungerade i början. Men två veckor senare var det som bortglömt och hade tappat sin effekt. Detta fortsatte han med i hopp om att hitta just den där magiska formel som skulle lösa alla hans problem, fram tills ungefär 30 års ålder då han efter en livskris började ifrågasätta allt.

Hopplöst trött och uppgiven över att fortsätta på samma väg som uppenbarligen inte fungerade tänkte han för sig själv att det måste finnas ett bättre sätt. Ett sätt som faktiskt funkar, och som varken är flummigt eller känns som en ouppnåelig fantasi…

Han började tänka tillbaka till sin Idrottsvetenskapliga utbildning, mer specifikt all han lärt sig om kroppen, träning och näring. Det måste finnas ett lättare sätt att skapa förändring i individer, ett sätt som kan fungera för alla och inte bara de som redan är mentalt starka. Ett sätt som fungerar ungefär på samma sätt som vi tränar en muskel på gymmet.

Det var då Tommy började titta närmare på neurovetenskapen och fann svaren på så många frågor som gjorde allt kristallklart. Han testade sina teorier på sig själv först och märkte hur snabbt han kunde stärka sin självkänsla, bli mer närvarande, lyckligt och framför allt prestera bättre och mer regelbundet än någonsin förut.

Över tid såg Tommy mer och mer hur han kunde kombinera neurovetenskapen med andra områden som filosofi, prestationspsykologi samt de färdigheter och erfarenheten han tagit med från att ha tre av världens främsta certifieringar som coach.

Detta blev till slut The Flow Mindset – En av de mest kraftfulla metoderna som existerar inom mental träning idag och som stått bakom flertalet guldmedaljer på VM, EM och nationell nivå. Prestationer som lett till proffskontrakt, kontrakt med högre lön och hundratals personliga rekord inom alla möjliga idrotter du kan tänka dig.

Metodens förmåga att få alla som följer den att på kort och lång sikt skapa fantastiska förändringar och resultat har gjort att Tommy är en av de extremt få (kanske till och med den enda) mentala tränaren som ger 100% garanti på resultat.

 

”Tommy kombinerar professionell skicklighet med en varm och vänlig närvaro, vilket gör honom unik som mental tränare. Hans förståelse och flexibilitet har varit avgörande i min utveckling. Tack vare honom har jag övervunnit min nervositet och fått djupare insikt i det mentala spelet. Vi är inne på vart andra år tillsammans och sen vi började har jag slutat säsongen med bästa kvoten i hela Bundesliga, vunnit min första internationella WTT tävling och även EM guld i dubbel och som lag. Min magkänsla sa att jag skulle välja honom – det var definitivt rätt beslut. Tommy, du är verkligen grym!”

Mattias Falck

Professionell Bordtennisspelare

Om du är en idrottare

Oavsett ålder och nivå som vill

prestera regelbundet på din högsta nivå.

Ha roligare och njuta av att tävla.

Känna dig helt fri när du tävlar.

Ta nästa steg i din idrottskarriär/öka din inkomst från idrotten .

Kunna hantera alla motgångar inom ditt idrottande.

bli erkänd inom din idrott och göra något som lever vidare efter du slutat.

”Jag känner galet stor framgång i mitt spel och självförtroende. Är så tacksam för den hjälp jag fått, det menar jag verkligen. Det är helt sjukt hur consistent jag har blivit! Det är mycket roligare med hockey nu.”

Noah Steen

Forward i Mora IK, Hockeyallsvenskan

Metoden bakom magin

Neurologi & Fysiologi

The Flow Mindset metoden är baserad på vetenskapen om hur din hjärna och kropp faktiskt fungerar. Genom att applicera dess principer kommer du kunna uppnå förändringar du inte trodde möjliga.

Snabbt & Enkelt

Gjort för personer som har ont om tid eller ibland kämpar för att få till sina rutiner. Det är så enkelt och snabbt att vem som helst kan klara av det. Okej, kanske inte vem som helst. Men nästan alla! I vilket fall som helst, vi har gjort det så enkelt som möjligt. Nu är det upp till dig.

Fokus på hela personen

Det fokuseras för mycket på görandet och för lite på varandet i världen. Vem du är medans du gör något är lika viktigt som vad du gör. Och om vi ska vara ärliga - problemet är sällan att du inte vet vad du ska göra - problemet är att dina tankar och känslor står i vägen. Som en smart person sa - Du är en mänsklig varelse, inte en mänsklig görelse.

Bakomliggande orsaker

Det vanligaste sättet att försöka fixa sina problem är genom att ta itu med symptomen. Detta kommer leda till kortsiktiga lösningar

Glädjebaserat

Vi tror inte på det som många säger om att man måste "jobba hårt och vara disciplinerad" för att lyckas. Däremot tror vi när arbetet känns som lek - så gör du något rätt. Enkelt uttryckt, när du har kul, sker lärande och utveckling. Vilket i sin tur leder till att du blir bättre. Så låt oss fokusera på det roliga!? Nog sagt.

”Det finns en enkel anledning till varför jag har fortsatt att arbeta med Tommy i snart 5 år. Han gör mig bättre, smartare och hjälper mig att njuta av att tävla. Jag skulle inte vara där jag är idag om det inte var för honom.”

Christos Gravius

Mittfältare i Degerfors IF, Allsvenskan

Ta dig till nästa nivå

Tidigare Klienter delar sin upplevelse

Vad är mental träning?

Mental träning och mental coaching är en term som används för att beskriva konsulter som arbetar med att utveckla de mentala och psykologiska delarna av att uppnå prestation och toppresultat. Detta kan vara på fotbollsplanen, på scenen, i klassrummet, på arbetsplatsen etc. Att nå topprestation kan vara komplext och kräver att individen kan kombinera en unik kombination av fysiska, tekniska, taktiska och psykologiska färdigheter och inte sällan använder idrottare en mental tränare för att skapa en rutin för sin mentala träning. En mental tränare är en expert på de prestationspsykologiska delarna av detta och förstår hur en individs övertygelser, föreställningar, inre bilder/dialog samt känslor påverkar prestationen.

En mental coach använder denna kunskapen för att hjälpa sina klienter utveckla sin förmåga att bli fokuserad, bestämd, självsäker och motiverad i alla stunder som kräver det. För att träna upp dessa psykologiska färdigheter måste man ha ett systematiskt mentalt träningsprogram som är gjort för att bygga upp individens förmåga att uppnå sina mål, även vid svårigheter och oförutsedda motgångar.

Mental träning handlar alltså om att identifiera de faktorer som hindrar prestation och samtidigt förbättra individens attityder och mentala färdigheter så att en mer hälsosam och positiv filosofi kan anammas. Det är dock viktigt att förstå att detta inte bara kräver en bra mental tränare utan också att en själv tränar kontinuerligt på att bli bättre i det mentala, både på plan och utanför. Faktorer som ofta hindrar individer att prestera är höga förväntningar, perfektionism, rädsla för misslyckande, brist på kontroll över känslor samt svårigheter att koncentrera/fokusera. Dessa är alla saker som en mental tränare kan hjälpa till med.

Mental träning är inte bara för idrottare

Du är här för att du vill något mer. Du vill få genombrottet du inte lyckats få på egen hand. Du vill utvecklas, lära dig nytt och transformeras till den person som du skulle varit om inte dina inre sabotörerna höll dig tillbaka. Vad skulle vara möjligt om du vågade mer? Om du inte brydde dig så mycket om vad du tror andra tycker? Eller om du slutade identifiera dig med vad du presterar?

Innan du tar beslut om du ska anlita Tommy som mental coach har ni ett 30 minuters samtal tillsammans som är helt gratis och förutsättningslöst. Under samtalet får du berätta vad dina mål med coachingen är samtidigt som Tommy berättar mer om processen, hur många samtal som ni kanske ska börja med all annan information som du behöver innan du sätter igång. Klicka på knappen nedan och boka ditt samtal nu!

Ladda ner din kopia av Loggboken helt gratis

Öka din mentala styrka, självkänsla och motivation med denna enkla 3-minutersövning.

Vår syn på prestation

Många idrottare idag har tunnelseende när det kommer till deras prestationer. Det finns en någorlunda utspridd bild av att allt handlar om fysisk träning. Till viss del är det så. Men för att verkligen kunna utvecklas som idrottare och tänja på sina gränser krävs mental träning också.

Tommys bakgrund som mental coach kommer från hans tid som tennisspelare och senare som elitbasketspelare och tränare. Som aktiv idrottare kämpade han mycket med den mentala delen. Allt från att kunna hålla jämn nivå, hantera nervositet och besvikelsen efter en sämre prestation. Hans verktyg och metoder är skapade för att du ska kunna känna en positiv skillnad i den mentala träningen redan imorgon, samt på sikt kunna utnyttja hela din potential! 

Din mentala träning integreras i det du redan gör så du slipper långtråkiga övningar som tar stora delar av din fritid i anspråk. Tommys enkla och praktiska approach har hjälpt idrottare och lag till VM-Guld, EM-Guld och historiska bedrifter inom både individuella- och lagsporter.

Vem är det för och hur funkar det?

Detta är både för dig som vill bygga en grund, lära dig prestera på en jämnare nivå, få ut mer av ditt potential, ta nästa steg i din idrottskarriär, hamnat i en svacka, står inför en utmaning, tappat motivation eller något annat. Oavsett vad det är så vill du börja på rätt sätt.

Om du mest är nyfiken på mental träning och vill börja i liten skala rekommenderar vi att du börjar med Flow Academy eller The 5 Min Flow. Vill du däremot även ha individuellt stöd eller satsar på att komma så långt som möjligt inom din idrott så kan du kontakta oss för att boka ett introsamtal. Då börjar vi med att utforska dina mål, vad du vill ha ut av den mentala träningen och går igenom den hur den bästa strategin ser ut för dig. Tommy jobbar personligen bara med idrottare från 18 år och uppåt i programmen Flow Mastery och Flow Partnership. För ungdomar som är under 18 år har vi däremot en Flow Mindset Coach som själv tränats upp av Tommy i Flow Mindset metoden.

Oavsett vilken väg det blir så jobbar vi med ett helhetstänk där vi använder både din idrott och resten av ditt liv för att jobba på din mentala utveckling. Vi lägger stort fokus på att bygga din självkänsla samtidigt som vi går igenom en övergripande livsfilosofi som du får lära dig för att kunna prestera på topp oavsett om det är en viktig final eller något annat område i ditt liv.

Mental träning och forskning

Det finns övertygande forskning kring mental träning och dess effekter. Det har visat sig att mental träning hjälper för att förbättra färdigheter så som fokus och koncentration, motivation och engagemang samt självförtroende. Forskning inom mental träning har även identifierat ett antal psykologiska färdigheter som är viktiga för mänsklig prestation och bedrift; motivation, visualisering, emotionell kontroll, tankekontroll, mental förberedelse och teambuilding. Inom mental träning och för en mental tränare är dessa områden hörnstenar.

Forskning har även visat att det generellt sett, bland olympiska och professionella idrottare som vinner medaljer och får mest betalt i jämförelse med sina jämlikar, har bättre utvecklade psykologiska färdigheter än mindre framgångsrika idrottare. Hur många av dessa tror du sysslar med mental träning? Oavsett om det är med hjälp av en mental tränare eller inte. Vidare visar forskningen inom mental träning också att väl utvecklade psykologiska färdigheter associeras med högre tillfredsställelse i prestationer samt mentalt välbefinnande. Dessa fynd inom mental träning antyder att psykologiska färdigheter är viktiga för att göra det möjligt för individer att skjuta på personliga gränser och hantera de mörka perioderna av fysisk trötthet och mental frustration i strävan efter personlig framgång, både inom idrotten och utanför.

Hur funkar mental träning?

Varje individ har inom sig förmågan att vara mentalt stark och kunna prestera konsekvent, även under de allra svåraste förhållandena. Kirurger, astronauter, chefer och idrottare är några exempel på människor som brukar ta hjälp av en mental tränare för att kunna hålla sig i mental toppform. Det går även att göra en hel del på egen hand, men en mental tränare kan hjälpa till att både snabba på processen och hålla kvalitén på den mentala träningen hög.

Mental styrka är minst lika viktig som fysisk styrka när man tränar för en idrott. Några frågor man kan ställa sig själv innan man tar beslutet att anlita en mental tränare är följande:

 • Har du svårigheter med att hålla dig motiverad?
 • Kämpar du med din självsäkerhet eller tro på dig själv?
 • Tycker du det är jobbigt att hantera press och stress?
 • Har du svårt att hålla dig fokuserad eller att hantera distraktioner?
 • Önskar du att du kunde prestera bättre och mer konsekvent?
 • Har du svårt att hantera när du inte presterar?
 • Har du en stark inre kritiker som håller dig tillbaka?
 • Kan du älta dåliga resultat under lång tid efter?

Fördelarna med att anlita en mental tränare

Vad är då fördelarna med att anlita en mental tränare? Varför ska du ens börja med mental träning? Fler och fler inser fördelarna med att göra mental träning till en naturlig del av idrottsträningen, ofta görs detta med hjälp av en mental tränare. Idrotter som t.ex. fotboll, tennis, basket, golf, karate, MMA m.m. har insett hur viktig mental träning är för prestationen. Ofta ser man till och med att många lag och idrottare har med sina mentala tränare på sina tävlingar som stöd och hjälp för att vara så förberedd som möjligt.

Fördelarna med att anlita en mental tränare och börja med mental träning är många. Nedan följer ett par exempel på saker som mental träning kan hjälpa dig med:

 • Hjälper dig ta fram ditt oupptäckta potential.
 • Hjälper dig fokusera dina tankar och handlingar mot dina drömmar, mål och uppgifter.
 • Du kan träna fram en bra balans mellan kropp och sinne.
 • Hjälper dig att bli mer självsäker.
 • Kan hjälpa dig få högre självkänsla.
 • Kan hjälpa dig ta din prestation till nästa nivå.
 • Hjälper dig vara ditt bästa du när det verkligen behövs.
 • Lär dig hantera din inre kritiker som håller dig tillbaka.
 • Inte bara inom idrotten, utan i alla delar av ditt liv.

Program för idrottare

Oavsett var du är just nu i din idrottskarriär

Flow Academy

Främst för idrottare som letar efter ett enkelt sätt att komma igång med världsklassig mental träning. Detta går att kombinera med individuella samtal tillsammans med en av Tommys Flow Mindset Coacher.

Flow Mastery

Världens första fullt omfattande mindsetprogram för idrottare som satsar på eller redan uppnått en professionell karriär och vill få det bästa stödet som finns. Detta 12-månadersprogram genomförs både individuellt och i grupp. Ålder från 18 år och äldre.

Flow Partnership

Detta är ett program för dig som är professionell idrottare och vill ha obegränsat med stöd och samtal under 12 månader som du jobbar personligen med Tommy. Detta program är helt skräddarsytt och exklusivt för en handfull idrottare om året.

Bläddra till toppen

50% Färdig

Öka din mentala styrka med denna enkla 3-minutersövning.

Fyll i formuläret för att ladda ner loggboken. Denna enkla övning kommer på sikt att göra dig snällare mot dig själv och mer positiv genom att du förändrar strukturen i din hjärna!

*Vi hatar spam och kommer hålla dina uppgifter trygga.

Ladda ner!

Loggboken som hjälper dig bygga mental styrka

...och så mycket mer!