Meningen bakom loggan

Kärnan i logon & designen

Loggan och resten av brandingen är skapad av Emmy Avén och samlad i Tommy Davidovic AB’s brand book. När loggan skulle skapas stod vi mellan att använda oss av en kompass eller en eld/flamma. Det blev till slut ett enkelt val eftersom elden mest kopplar an till min identitet och företagets kärna:  – EnergyGrowFlow -. Elden alltid haft en speciell betydelse för mig och är dessutom en del av mitt life purpose statement.

Energy

Energi att skapa förändring. Att använda kraften och drivkraften som finns inombords för att agera, känna glädje, uppleva, och förverkliga alla möjligheter som du längtar efter.

Grow

Växt, lärande och utveckling är så centralt i vår existens. Personligt, på jobbet, i relationer – oavsett vilket område vi talar om, är det livsviktigt att vi känner någon form av utveckling i dem. Status quo existerar inte. Det som inte växer, det vissnar. Vi kan inte styra allt som händer i våra liv, men vi kan styra om vi väljer att växa i processen eller inte.

Flow

Flow är vad vi alla är ute efter. Så ofta och så lätt som möjligt. Många ser flow som något som bara händer idrottare, men det är så mycket mer än så. Flow är både tillståndet när du är djupt fokuserad, närvarande och lycklig i stunden, samtidigt som det är en inställning. Samhället lär oss att leva i motstånd med allt som vi anser negativt, medans att leva i flow är att lära sig acceptera och inte försöka motstå livets upp och nedgångar utan snarare att surfa ovanpå dem.   

Elden & färgval

I grunden är elden en metafor för allt positivt som en eld kan vara. Den står för passion, drivkraft, trygghet, värme, utmaning, inspiration och spontanitet. Den kan sätta igång saker, ofta med stor kraft. Men den kan också vara väldigt lugn och skapa trygghet.

Valet av färg var enkelt! Min favoritfärg är petrolblå. Varianter av petrolblå går genom hela varumärket. Allt från inredningen på mina kontor, färgschemat på sociala medier och hemsidan. Eftersom metaforer betyder olika saker för olika människor, var vi medvetna om att för en del kan en eld upplevas bland annat som stressig, oroligt eller bara för mycket. Det passade därför väldigt bra att lägga samma färger på loggan. Vi ville på något sätt kombinera in känslan av luft och vatten; ständigt förändrande men samtidigt trygg.

I am fire, that inspire.

Life Purpose Statement

I am fire that inspire.

Detta blev vad som kom ut när jag själv jobbade med att ta fram min egen livsuppgift, något jag också gör med många av mina coachingklienter. Förklaringen är ganska enkel. Så långt som jag kan komma ihåg så har jag alltid beskrivit en eld när jag får rita mitt självportätt eller berättat om mig själv. Människor i min omgivning dessutom alltid sagt att jag sätter eld i baken på dem. Att jag har en förmåga att inspirera andra och skapa en känsla av att allt är möjligt. 

Bläddra till toppen

Ladda ner!

Loggboken som hjälper dig bygga mental styrka

...och så mycket mer!